startVi kan utbildning!Vad vill du kunna?

NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Tjärhovsgatan 21
116 28 Stockholm

Webinar

Gör om och gör rätt – Konsten att skriva krav med hög kvalitet

Vi på NFI Utbildning inbjuder dig att delta på ett kostnadsfritt webinar som handlar om konsten att skriva krav med hög kvalitet. Detta är ett online seminarium som hålls via webben. Efter anmälan skickar vi ut en länk med information om hur man deltar i webinariet.
Den 25 augusti 2017
Webinar: 09:00-09:45
Om Webinariet
Du jobbar säkert idag med krav i någon form och tänker förmodligen inte så mycket mera på hur du praktiskt går till väga att skriva dem eller hur ni genomför granskning av dem. Ni har säkert ett inarbetat sätt i er organisation eller projekt? Eller så har du inövat en egen praxis som funkar för dig?

Idag när tempot och kraven på att jobba resurseffektivt ökar i projekten så är det viktigt att ”göra rätt ifrån början”. Fel som upptäcks sent i projektet orsakar problem, frustration och kostsamma tekniska ändringar eller projektförseningar. Studier visar att av alla de projekt som ej lyckats att nå i mål pga. förseningar, fördyringar eller en kund som helt enkelt säger ”stop, nu räcker det”, så beror uppemot 40% på dåliga eller ständigt förändrad kravbild. Så varför fortsätter vi då att kasta bort pengar på att skriva dåliga krav?

Detta Webinar kommer belysa vikten av att ”göra om och göra rätt”, dvs vikten av att fånga rätt kravbild och hur man sedan borde gå tillväga för att formulera sig så att kraven är korrekta, lätt att förstå samt att kravspecifikationen är komplett och fri från motsägelsefulla krav.

Detta är ett webinar som hålls via webben och programmet GoToWebinar. Efter anmälan skickar vi ut en länk med information om hur man deltar i webinaret. Då kan du även testa om länken fungerar. Om din företagsdator ej tillåter tillgång till programmet kan du välja att se webinaret via din smartphone.

Talare

Christer Fröling

Christer Fröling håller följande kurs hos NFI:
Kravformulering i praktiken – Specifikation och Struktur
 E-post: info@nfi.se  Tel: 08-615 19 60  Hitta till oss